0113 - 341 402   info@kloostermanbv.com

DUURZAAM-HEID EN CO2

Machines alleen maken een bedrijf niet. Maar ze zijn wel verantwoordelijk voor de CO2 uitstoot van ons bedrijf. We hebben onszelf tot doel gesteld om dit drastisch te verminderen. Het begin is gemaakt met een dual-fuel trekker (H2) en onze eerste elektrische kraan is vanaf augustus 2024 beschikbaar. En we gaan door… 

Duurzaamheid zit in onze natuur. We zijn ons er van bewust dat we met ons materieel een behoorlijke CO2 footprint kunnen hebben. Veel (grote) machines met nu nog hoofdzakelijk fossiele brandstoffen. Ons duurzaamheids-bewustzijn is tweeledig; milieu en euro’s! Het gedeelte euro’s is ons met de paplepel ingegeven. (Zeeuwen en zunig). We zijn zuinig op ons materieel en op onze mensen. Dat wil zeggen, we zorgen goed voor ze en willen ze ze duurzaam mogelijk inzetten en behouden. We houden niet van verspilling, en dat uit zich in efficiënt werken en zo goed mogelijk onderhoud. Niet alleen machines, maar ook de mensen willen we het beste bieden. Het milieu en het doorgeven van een schone wereld aan de volgende generatie is een bewustzijn wat we misschien honderd jaar terug nog niet voor ogen hadden, maar waar we de laatste decennia wel serieus mee bezig zijn. Het sluit naadloos aan bij onze ‘zuinigheid’ in de positieve zin.

WATERSTOF TREKKER

Of eigenlijk beter: de dual-fuel trekker. Omdat we op korte termijn niet alles kunnen elektrificeren, en we toch stappen willen maken, hebben we in 2022 gekozen voor de NewHolland dual-fuel. Een combinatie van waterstof en diesel. Dit pilot project zorgt ervoor dat we met behoud van vermogen en actieradius toch CO2 uitstoot kunnen verminderen. De dual-fuel doet niet onder voor de conventionele T5 van New Holland, alleen zijn uiterlijk is iets anders, de waterstof-tanks liggen namelijk op het dak van de cabine. De trekker start op diesel en schakelt over naar maximaal 70% waterstof. Een flinke besparing op uitstoot dus. 

Wil je meer weten over de trekker, zijn prestaties, de mogelijkheden en de beschikbaarheid, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vinden het leuk om je te informeren; samen kunnen we de stap naar een schonere toekomst maken.

ELEKTRIFICATIE VAN ONS WAGENPARK

Het meeste van ons materieel rijdt of draait nog op diesel. Maar waar we kunnen investeren we in elektrisch. We beginnen klein; twee bedrijfsauto’s die we op onze locatie kunnen laden. 

Maar niet alleen klein; medio 2024 verwachten we onze eerste elektrische kraan, en er worden plannen gemaakt voor de eerste elektrische vrachtwagen in ons wagenpark.

CERTIFICERING

We hebben gekozen voor een certificering op de CO2-prestatieladder (ambitieniveau 3) van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO). Daarnaast hebben wij ons aangesloten enkele (regionale) sectorinitiatieven voor waardevolle kennisuitwisseling en actieve benadering.

Onderstaande documenten geven inzicht in onze CO2 footprint en laten onze (toekomstige) maatregelen zien die wij toepassen om onze CO2 doelstellingen te realiseren.

Uiteraard staan wij open voor tips en ideeën op het gebied van duurzaamheid en CO2. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen als je ons wilt helpen met duurzaamheid. Dit kan telefonisch 0113-341402 of via mail: leontien@kloostermanbv.com.

Elk jaar wordt de beste tip/idee beloond met een presentje. Op de site www.skao.nl kunt u Kloosterman BV ook terugvinden met onze CO2 doelen en maatregelen. Het certificaat vindt u hier.

KUNNEN WIJ U HELPEN?

0113 - 341 402

CONTACT